top of page

Axel&Gren är en sommarbutik som är belägen på Stabby Gård i vackra Uppsala-Näs knappt

1 mil från Uppsalas stadskärna. Butiken öppnade i maj 2019 och drivs av oss :

Petronella Axelsson och Maria Gauffin.

om oss

82054574-29C8-410E-8D21-DF7775BB6B99.jpeg

I flera år hade tankar och drömmar om en gårdsbutik funnits men det var 2019 som garaget på Stabby Gård gjordes om till en sommarbutik. Långt innan dess var lokalen en mangelbod och därför går dess namn fortfarande som "mangelboden" bland oss som bor på gården.  

Mia

Det är jag som är ”Gren” i axel&Gren.

 Mia heter jag och bor på vår andra gård (som ligger ca 1 km från butiken) tillsammans med min man och våra två barn. Jag är väl, skulle man kunna säga, den liiite mer hetsiga i duon Axel&Gren. Tusen idéer varje dag, de flesta så otroligt bra om du frågar mej själv (men kanske även en hel del galna om du frågar någon annan). Jag ser allt i färg  och vägrar tänka svart/vitt. Har ett rätt hett temperament (fråga min make ) men är oftast väldigt glad! Jag är den av oss som har gröna fingrar. Hemma hos mig blomstrar det för fullt i rabatterna om somrarna. Jag är även ett fan av kaffe och är ägare av över 150 kaffekoppar! 
 

DSC_3991_edited_edited.jpg

Petronella 

Det är jag som är ”Axel” i Axel&Gren.

Petronella är namnet och jag bor på gården där vi har butiken. När jag inte skopar glass och säljer krukor så är jag mamma till en flock på hela tre stycken. Hästar är ett annat intresse som väckts till liv igen efter några års uppehåll. Under vinterhalvåret, när butiken är stängd, återvänder jag till sjukhuset där jag tidigare arbetat som sjuksköterska. Trots att jag gillar att plåstra om andra människor så kan också erkänna att jag är den klantigaste jag känner - köksknivarna är lite för vassa för mina fingrar, ledstången i trappan flyttar sig varje dag lite högre upp och verkar alltid vilja ha närkontakt med mina höfter och att mina lilltår fortfarande sitter på plats är ett under. Historien om när jag högg mig i tummen med en yxa...ja den tar vi en annan gång! 

bottom of page